KAKAV JE ANCHORAGE, AK

Enkoridž (Anchorage) je najveći grad na Aljasci. Prema Vikipediji i najbrže rastući!

Enkoridž (Anchorage) je najveći grad na Aljasci.
Prema Vikipediji i najbrže rastući!
Što se tiče naših studenata, tamo se ne ide da bi se švrćkalo okolo, već da bi se radilo.
Prema tome, nekih gradova za obilazak okolo i nema nešto, izuzev tura za obilazak glečera.

Prvi veći grad je Sijetl, i do njega avionom treba oko 3.5h. Navodno postoji oko 20 letova dnevno!
Do Čikaga je potrebno 6h leta i postoje dve direktne linije.
Do San Franciska i Los Anđelesa je vremenski potrebno nešto slično.

Kao i do Havaja (Honolulu), gde ima jedna linija dnevno.

 

A KAKO SU NAŠI STUDENTI DOŽIVELI ENKORIDŽ, SAZNAĆETE UKOLIKO NASTAVITE DA ČITATE DALJE:

 

“Enkoridz je mali grad i nema puno stanovnika, ali za vreme sezone je popularno turisticko mesto za ljubitelje prirode. Ima mnogo parkova i jezera, a jos lepsa mesta se nalaze na oko 30 minuta do sat vremena voznje kolima. Sto se tice klime, jun i jul su topli i ne toliko kisoviti kao avgust i septembar. U septembru kisa postane stvarno dosadna pogotovo kad moras bajsom na posao.”

– Đina

 

“Sada kada je sve zavrseno, mogu da kazem da je bilo ok, ali ne bih se vratila ponovo na Aljasku. Dobra je sto se tice zarade i zato sto nemate gde da potrosite novac ukoliko vam je cilj da zaradite i vratite sto je vise moguce. Aljaska nije “ona Amerika” koju svi zamisljamo i tamo bukvalno nemate sta da radite osim da radite ???? Sve sto imate da vidite i obidjete mozete u par slobodnih dana i to iskoristite do kraja juna dok je jos lepo vreme, vec sredinom jula je krenula kisa i nije prestala do sredine septembra do kada sam ja bila tamo. Ono sto bih preporuila i sto ne treba propustiti ako ste vec tamo je obilazak glecera.”

– Katarina

 

“Iako se ja lično nisam preterano razočarala jer sam u startu želela da odem na Aljasku kako bih pobegla od leta, Enkoridž ume da bude pomalo depresivan, dosadan i pust, posebno ako ste maštali o tome da odete na neko drugo mesto. Uprkos tome što ima približno isti broj stanovnika kao Novi Sad, površina grada je ogromna i treba dosta vremena da se dođe od tačke A do tačke B ukoliko nemate auto, tako da je preporučljivo naći drugi posao koji se nalazi u blizini stana ili prvog posla. Od javnog prevoza nema velike vajde, posebno vikendom kada prvi bus ide oko 8-9, a poslednji u 5-6, a uz to se ponekad može brže stići bajsom do željenog mesta. Pošto se svi većinom voze, ulice su često (polu)prazne, a situacija nije preterano bolja ni u klubovima, tako da Enkoridž možete zaobići u širokom luku ukoliko sanjate u ludom provodu. Odlazak u prirodu je aljaska definicija avanture, pa ćete najbolje momente svakako provesti na nekom jezeru ili planini. Vreme je prilično lepo tokom leta, u junu i julu je znalo da bude oko 20-25 stepeni, septembar je takođe bio dosta topao ove godine, mada je bilo i kišovitih dana, ali ništa gore od onoga što smo viđali u Srbiji.”

– N.P.

 


NASTAVAK NA DRUGOJ STRANI – 2

 

 

vbr_1

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije