KAKAV JE BLOCK ISLAND, RI drugi deo

<<< NASTAVAK SA PRETHODNE STRANE

NASTAVAK SA PRETHODNE STRANE

 

“Ko hoce da radi, taj uvek moze da nadje drugi posao.. Trazite raspored smena za celu sezonu cim dodjete i insistirajte na tome, makar ih i 5x dnevno pitali za to. Naravno, u julu-avgustu kad krene sezona je malo teze naci jer su relativno sve pozicije popunjene ali vec krajem avgusta,pocetak septembra se amerikanci vracaju u skole i samim tim se otvaraju nove pozicije.

Sto se tice ostvra, nije veliko ali ukoliko mnogo radite necete stici ni to da obidjete (to se meni desilo prve godine) ???? Ostrovo je mnogo lepo i ima sta da se vidi. U maju je ozbiljno hladno, bar ja tako bilo prethodne dve godine..Ima par pabova gde se izlazi, uglavnom su se srbi skupljali sredom u Kittensu, pravile su se cak i srpske zurke..

U pocetku je jako tesko, nema posla, sezona nikako da pocne…ali kasnije kad krene, molite Boga da se zavrsi ???? Ove godine sam radila do oktobra i najvise sam zaradila u septembru! Tako da vam je moj savet da ostanete sto duze da radite”.

– Jovana. Njeno iskustvo možete pročitati na sledećoj adresi: Surf Hotel

 

“Otok je lijep i miran. Meni je svakako najveća prednost bila sigurnost. No opet je dosta malen (“centar” ima restorane, 5 dućana i…to je to :D) i tko god traži velike gradove i gradski život, ovo bi mu moglo biti dosadno, više je za prirodoljupce (ocean, plaže, zvijezde, jezera). Noćni život – 2-3 kluba i sve radi do 1. al baš ono, 1:00 i razlaz. Meni to čak i nije bilo tako loše, izlazili smo češće po malo, taman se malo zabaviš i rasplešeš, a opet si spreman sutra za radit i stigneš se naspavat. Jako skup otok, uglavnom se ljudi hrane u restoranima i hotelima di rade i slično pa si tako smanje troškove.”

– Nina. Ostatak pročitajte u sledećem linku: Atlantic Inn

 

“Block Island je praktično parče zemlje u okeanu. Predivno, netaknuto, preskupo parče zemlje. Bez obzira što je izuzetno malo, mesto kao takvo je prelepo. Plaže su samo u avgustu krcate turistima, ali u većini slučajeva osećate se kao da ste na odmoru kada imate slobodan dan.

Noćni život, u smislu mesta za izlazak, ima ih ukupno 2-3. Žurke traju do jedan i ludnica su ako volite komercijalu, a čak i za nas koji to ne preferiramo, sasvim su solidne. Ima puno naših, ali baš, baš. Više ćete pričati srpski nego engleski. Neki će vam davati popuste, u svakom slučaju super stvar. Mesto je izuzetno skupo, ponavljam, najobičniji burger nemate ispod 10 dolara, pizza za nas 4 je 22.

Smeštaj obično očaj, posebno Eureka, ali ako već radite po ceo dan, samo vam treba krevet i hoćete da košta što manje.”

– Mina. Njeno iskustvo možete pročitati u sledećem linku: Atlantic Inn.

 

SVA OSTALA ISKUSTVA SA OSTRVA BLOCK ISLAND MOŽETE PRONAĆI NA OVOJ STRANICI


1 2

vbr_1

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije