KAKAV JE DENALI

Denali je ljuti suparnik prvom najpopularnijem mestu za rad na Aljasci – Enkoridžu. Nalazi se tačno između njega i Ferbenksa, a i do jednog i do drugog nema tako malo da se vozite – oko 4 sata automobilom!

Denali je ljuti suparnik prvom najpopularnijem mestu za rad na Aljasci – Enkoridžu.
Nalazi se tačno između njega i Ferbenksa, a i do jednog i do drugog nema tako malo da se vozite – oko 4 sata automobilom!

denali-alaska-prtscr

Što znači da sve što budete želeli da posetite van Aljaske, morate da uradite preko Enkoridža, kako smo i opisali u tekstu Kakav je Anchorage, gde možete pročitati sve bitne informacije oko putovanja i dr.

Na slici primećujete tri stvari – gradić skroz desno koji se zove Pile (Chicken), gradić u blizini Ferbenksa koji se zove Severni Pol (North Pole) i McKinley Park što je početna tačka za ulazak prema parku ako ste u fazonu da osvojite najviši vrh Severno Američkog kontinenta – planinu McKinley!

Denali je dakle nacionalni park i s obzirom na važnost onoga što se nalazi u parku (najviši vrh Amerike), dobro je posećen.

 

A KAKO SU SE NAŠI STUDENTI PROVODILI U DENALIJU? SAZNAĆETE U NASTAVKU:

 

“Denali je jedno turisticko selo, i tu mozete videti samo lepu prirodu, zaboravite na diskoteke, brze automobile, zgrade i ludila. Priroda je prelepa, i oni koji nisu zaljubljenici u prirodu garantujem da ce se oduseviti.

Imate atrakcije kao sto su voznja cetvorotockasa, letenje na Glecer, kajak, rafting, i planinarenje, druzenje sa haskijima, odlazak dublje u park, mozete videti medveda( ja jesam ???? ), a Moosevi su svakodnevnica, kao i veverice ???? .

Klima je neka prolecno-jesenja, ali je dobro za rad, mesto je zivo od sredine maja do pocetka septembra… Tamo se krajem septembra sve zatvara, radi jedna prodavnica od 3 koliko ih ima, ali sve to ukazuje da nema gde mnogo da se trose pare pa se zato tamo lako uz dva posla zaradi ona famozna cifra 10 000$+

Sto se tice nocnog zivota, ima par pabova i nazovi klubova gde se svake srede organizuju zurke za J-1 studente, a ostalim danima imaju oni neka svoja ludila, bude i par festivala u Denaliju tipa beer fest, samo znatno manje.

Uglavnom radite u “centru” Denalija a zivite u Healy-ju, i putujete basom do posla nekih 15ak min , ako nema radova na putu :)”

– Andrijana Maksimovic. Njeno iskustvo iz Denalija možete u celosti pročitati na sledećem linku: Denali Vision 3000

 

“Iskreno mesto je zabit, ali ima dosta posla i moze da se zaradi. Slabo ima mesta za izlazak, ali ima dosta mladih ljudi koji rade, pa je sve u svemu sasvim ok”

– Milan

 

“Mesto je jako malo i ne preporucujem onima koji idu najvise zbog zabave. Dobro je za one koji hoce da zarade i imaju sve obezbedjeno. Na kraju leta mozete na neki dobar kruz jer Havaju su dosta blizu a tu ima dosta dobroh ponuda za kruzeve i nije skupo.”

– Nikola

 

“Mesto je na kraju sveta, najbolja stvar je sto apsolutno nemate gde da potrosite novac i sto je zivot jako jeftin. Plus povoljna avio karta do Havaja. Ko hoce da zaradi i da ustedi da mu ostane za cetvrti mesec, toplo preporucujem.”

– Nikola

 

SVA ISKUSTVA NAŠIH STUDENATA MOŽETE PROČITATI NA STRANICI LOKACIJE/DENALI, AK

 

 

vbr_1

 

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije