KAKAV JE OCEAN CITY, MD

Kratke informacije: Ocean City je grad na Istočnoj obali, pripada državi Merilend, a na severu se relativno blizu nalazi država Delaver koja je poznata kao Američki poreski raj ????

Kratke informacije: Ocean City je grad na Istočnoj obali, pripada državi Merilend, a na severu se relativno blizu nalazi država Delaver koja je poznata kao Američki poreski raj ????

Najbliži veći gradovi su Vašington, Baltimor i Filadelfija.
Njujork je udaljen 4 sata vožnje automobilom, dok autobuskim prevozom treba poprilično zbog presedanja.
Najbliži aerodrom nema direktnih letova prema Njujorku.

DOSADAŠNJA ISKUSTVA NAŠIH STUDENATA SA OVIM GRADOM MOŽETE PROČITATI U NASTAVKU:

“Ocean City je grad koji je ostao u nekim 80-im 90-im godinama tad sto su obnavljali obnavljali su. Grad je previse velik da bi ste na posao isli peske, jedino ako ste neke cudne velike srece pa da zivite blizu posla koji ste dobili, inace morate da kupite biciklo ili da se vozate autobusom koji kosta 3 dolara dnevno.

Ukoliko ocekujete da cete iskusiti kulturu Amerike u ovom gradu, zaboravite na to, ovo mesto je zivo samo tokom letnje sezone posle leta tamo nema zive duse, kao vece vikend naselje, to vam je kao da ste otisli u Sutomore i ocekujete da cete upoznati kulturna blaga Crne gore.”

– Marina. Pročitajte celo iskustvo na sledećem linku >>> Dead Freddies

 

“Ocean City je simpatičan gradić na istočnoj obali negde na pola puta između Njujorka i Vašingtona, tako da za day off možete skoknuti u neki od ova dva grada. Gradić je presladak a plaže su nestvarno lepe, i izuzetno bezbedan, lokalci su navikli na studente, i vrlo su prijatni, radi da pomognu/upute. Izuzetno je lako snaći se, gradić smešten u 144 ulice, postoji autobus i dnevna karta je 3$.

Poslodavci retko plaćaju over time, posla ima, svako ko ga je uporno tražio ga je pre ili kasnije pronašao. Ja sam prva brinula, plakala, nakon 50 zakucanih vrata kada me svako odbije, ali našla sam na kraju, nemojte klonuti duhom iz isksutva vam kažem. Drugi posao nije našao samo onaj koji se nije dovoljno trudio da ga nađe, budite uporni, zakucajte i po više puta na ista vrata, neko će vas pre ili kasnije zaposliti.”

– Jelena. Pročitajte celo iskustvo na sledećem linku >>> Food Lion

 

“DOBRO: Mali grad, bezbedan, ne mozete da se izgubite, ima dosta mesta za izlazak, lepa plaza.
LOSE: Porodicno letovaliste, dosta starijih ljudi, nema bas ludih klubova i ludog provoda kao u Srb, ima mnogooo studenata tokom leta, jer je sediste UWT u merilendu, a u OC imaju kancelariju i poprilican monopol, i tu su hiljade i hiljade i hiljade studenata. Na dosta mesta, uglavnom minimalna satnica. Usled dosta studenata moze vam biti tesko da nadjete bilo kakav drugi posao neko vreme, morate da budete uporni.

Sto se tice boljih pozicija sa baksisom, poput konobara ili ranera, to se bas tesko nalazi, usled velikog broja studenata, a i dosta poslodavaca tu preferira Amerikance.”

– Roki. Celo iskustvo na sledećem linku >>> Seacrets Jamaica USA

NASTAVAK NA DRUGOJ STRANI


1 2

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije