KAKO SE PRIPREMITI ZA SAJAM POSLOVA

Job Fair je sajam namenjen studentima zainteresovanim za Work and Travel program. Na sajmu poslova imaju priliku da se još jednom bliže upoznaju sa pravilima programa, njihovim pravima, obavezama i slično.

KAKO SE PRIPREMITI ZA JOB FAIR

Job Fair je sajam namenjen studentima zainteresovanim za Work and Travel program. Na sajmu poslova imaju priliku da se još jednom bliže upoznaju sa pravilima programa, njihovim pravima, obavezama i slično.

Na sajam dolaze naši američki partneri iz sponzorske agencije (CHI) koji su ovlašćeni od strane State Department-a da realizuju ovaj program. Nakon prezentacije o Work and Travel programu, studenti imaju intervju na engleskom jeziku.

SAVETI KAKO SE SPREMITI ZA SAJAM POSLOVA

Pre svega treba shvatiti da dolazite na razgovor za posao, pa samim tim je poželjno da budete reprezentativni i ostavite što bolji utisak. Odeća koju odaberete je poželjno da bude između „casual“ i „professional“. Na primer košulja bez kravate je sasvim primerena, dekoltirana garderoba i dukserice nisu.

Pri dolasku na intervju i pri prvom susretu sa Amerikancima, važno je reći: „Hi, how are you?
Razgovor uvek treba završiti sa: “Thank you so much for your time. It was pleasure talking to you“ i slično.

Na postavljena pitanja treba odgovoriti jednostavnim rečenicama, ne pokušavajući da impresionirate sagovornika. Takođe treba izbegavati odgovore poput Yes i No. U razgovoru treba pokazati da ste se pre toga dobro informisaligde idete i šta ćete da radite. Jako je važno proučiti sajt poslodavca i regiona. Impresioniraćete sagovornika ukoliko znate meni restorana u koji idete, ili koje sve sadržaje hotel nudi i slično.

Spremite „dobra“ pitanja. Važno je postaviti pitanja za posao, smeštaj, region.
Time pokazujete i da vam je veoma stalo da dobijete poziciju koju ste prethodno odabrali.

PONAŠANJE

Smešite se sve vreme! ???? Ljubaznost i osmeh se moraju osetiti tokom celog intervjua. Ne zaboravite da ćete raditi na pozicijama koje zahtevaju dosta komunikacije i da je jako važno da uspostavite što bolji kontakt sa gostima/kupcima.

„Pametni“ odgovori! Ponekad je važno odgovoriti na pitanje ono što bi sagovornik želeo da čuje. Recimo ukoliko Vas pitaju: „Da li biste prihvatili ponudu za dishwasher-a ukoliko Vas poslodavac ne stavi na poziciju busser-a?“ U ovom slučaju treba odgovoriti: „Da, ja sam veoma fleksibilan i želeo bih da popravim svoj nivo znanja engleskog jezika, tako da se nadam da bi me nakon izvesnog perioda i nakon što se dokažem, poslodavac prebacio na poziciju busser-a“.

Ne zaboravite da se feksibilnost i timski rad veoma cene. Na vama je da se što bolje pokažete i dobijete baš poziciju koju ste odabrali.

SAJAM POSLOVA | PRESTIGE EDU

SAJAM POSLOVA | PRESTIGE EDU

Evo nekoliko mogućih pitanja:

1) Zašto ste odabrali baš ovaj posao?
2) Zašto želite da idete na Work and Travel program?
3) Šta planirate da posetite od gradova?
4) Šta studirate?
5) Koji je Vaš hobi/interesovanja?
6) Na kojoj poziciji biste se najbolje snašli?

Ukoliko niste sigurni kako da odgovorite na engleskom jeziku ili ne znate neku reč, koristite opis kako biste što bolje objasnili ono što želite da kažete. Koristite i govor tela. Budite snalažljivi.

Strpljenje! Ne zaboravite da sajam traje ceo dan. Iskoristite priliku da se upoznate sa studentima koji su već bili na programu, pogotovu ako idu ponovo na isto mesto, a tu idete i vi. Oni će vam posebno biti od koristi. Upoznajte studente koji idu kod istog poslodavca ili u isti region. Lakše je putovati u grupi, naročito ako ste se prijavili na program solo.

________________________________

prestige
Tekst preuzet od Prestige Education agencije
Adresa: Svetog Save 25/1, 127101 Beograd
Telefon: +381 11 24-000-26, 24-024-58
Skype: prestige.education

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije