KRATAK KURS ENGLESKOG JEZIKA

Engleski jezik koji se provlači kroz osnovno obrazovanje je nažalost upravo to kakvu funkciju obavlja – provlači se. On nije dovoljan da vam omogući komunikaciju sa sagovornikom iz engleskog govornog područja na način na koji bi obe strane bile zadovoljne.

Engleski jezik koji se provlači kroz osnovno obrazovanje je nažalost upravo to kakvu funkciju obavlja – provlači se. On nije dovoljan da vam omogući komunikaciju sa sagovornikom iz engleskog govornog područja na način na koji bi obe strane bile zadovoljne.

Ostatak našeg obrazovnog sistema je kreiran tako da vi budete u stanju da reprodukujete to što naučite, ako i toliko, ali ne da idete dalje o toga. Da je drugačije, ne bi postojao toliki broj škola jezika. Ustvari, možda tu ima malo i potreba tržišta za nekim specifičnim oblastima iz samog jezika, ali suština je jasna. Ako se pronalazite u ovome, znači da nismo omašili ????

Ako je vaša želja da sutra budete dostojan sagovornik svakome ko dolazi iz engleskog govornog područja, Urednik sajta Eworkandtravel ima četiri važna pravila za apsolutne početnike koja treba da vam pomognu da se oslobodite straha i nelagodnosti i konačno počnete da pričate:

 1. ZABORAVITE NA GRAMATIKU!
  Nesigurnom čoveku, trema je najveći neprijatelj. A onda i svi ostali. Da se ne bi izgubili u pravilima, jednostavno zaboravite na njih. Prepustite se rečima koje nemaju svoja odgovarajuća vremena i pravila građenja, i radite na tome da se oslobodite straha od razgovora. Amerikanci će vas razumeti, vi ćete steći dovoljno samopouzdanja, a kada steknete dovoljno iskustva, moćićete da se pozabavite i gramatikom.
 2. TRAŽITE ALTERNATIVNI NAČIN DA SE IZRAZITE!
  Nemojte ovo bukvalno da shvatite, molimo vas ???? Tražite drugačije reči da opišete to o čemu želite da pričate, ili to što tražite. Onaj kome se obraćate će dati sugestiju, a vi ćete prepoznati o čemu se radi.
 3. KORISTITE POŠTAPALICE
  Znate kako se poštapalice prevode na engleski? Buzzwords! Kul, zar ne? Sve ono što pokupite iz serija i filmova SUCH AS, OHH WELL, YOU KNOW, I MEAN, ovaaaaaj i tako dalje. Koristite ih! A da, SUPER COOL i AWESOME su THE MUST!
 4. UČITE ENGLESKI KOJI SE NE UČI U ŠKOLAMA
  Engleski jezik kojim ćete se služiti tokom programa je uglavnom šablonski, u zavisnosti od posla koji budete radili. Šablone odlikuje određeni broj fraza koje ćete ponavljati kao papagaji, dok vam ne budu postale sastavni deo govora. Možete već ovog trenutka da počnete da učite iz serije statusa koje smo objavljivali na fejbuk stranici NEJL DET BIJAĆ (fraze iz engleskog jezika koje nećete učiti u školama.

 

DA LI VI IMATE MOŽDA NEKIH PREPORUKA ZA LAKŠE UČENJE ENGLESKOG JEZIKA?
PIŠITE U KOMENTARIMA ILI NA STRANICI NEJL DET BIJAĆ ????

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije