NEZGODE I POVREDE NA POSLU

Neke od zaista ozbiljnih situacija zbog kojih su vaše poruke završile kod nas u inboksu u želji za savetom su sledeće:

 

Neke od zaista ozbiljnih situacija zbog kojih su vaše poruke završile kod nas u inboksu u želji za savetom su sledeće:

  • udario me je auto
  • polomio sam zub
  • polomio sam nogu, ruku, prst
  • nešto me žiga ispod rebra već nekoliko dana…

Moramo da vas pitamo nešto pre nego što vam kažemo da nastavite da čitate ostatak teksta:

Da li znate gde vam se nalazi kartica od osiguranja?
Hajde proverite!

 

Da li znate koje pokriće ima vaše osiguranje?
Do kada važi?
Niste sigurni?

 

Ukoliko je makar jedan od vaših odgovora na ova pitanja NE, NJET, NE ZNAM, BLJIN, vi ste u problemu ako do problema dođe.

Posebno ako vam padne na pamet da isfolirate nezgodu jer vas je neko naložio da preko advokata možete da uzmete i više od stotinu hiljada dolara… da, svašta čovek čuje u ovih deceniju koliko pratimo work and travel program.

 

ŠTA POKRIVA MOJE OSIGURANJE?

Vaše osiguranje pokriva rizike od nezgode i bolesti nastale tokom boravka I TO TOKOM TRAJANJA RADNE VIZE!

Ovo znači da sve što se dešava na putu do posla, na poslu i na putu do kuće od posla, predstavlja polje koje osiguranje pokriva.

Ako ste imali neki zdravstveni problem pre dolaska u Ameriku, a onda rešili da se tim problemom pozabave Američki lekari, osiguravajuća kuća će pokušati da odbije da plati usluge zdravstvene ustanove.

Znači, svaki razlog zbog kojeg imate potrebu da posetite doktora, mora da ima veze sa poslom ako želite da osiguranje to pokrije.

 

ŠTA DA PONESEM KADA IDEM KOD DOKTORA?

Ponesite vašu karticu osiguranja, pasoš i DS2019.

 

ŠTA POSLE POSETE DOKTORU?

Vaš posao ovde nije završen i potrebno je da popunite CLAIM FORM koji ćete poslati vašoj osiguravajućoj kući UKOLIKO ŽELITE DA OSIGURANJE POKRIJE TROŠKOVE!

 

ŠTA UKOLIKO DOĐE DO NEKE NEZGODE ILI POVREDE?

Zavisi o kakvoj nezgodi ili povredi pričamo.

Logičan korak bi bio da prvo uvek imate u glavi gde vam se nalazi najbliža zdravstvena ustanova, i to ona koja je označena kao poželjna od strane vašeg osiguranja.

Kada znate, za slučaj da do neke povrede dođe tokom obavljanja aktivnosti na poslu, u zavisnosti od prirode povrede, gledajte da se konsultujete sa poslodavcem ili nekim ko ima iskustva u tim stvarima pa da vidite da li ćete zvati bolnicu da dođu po vas, ili ćete vi otići sa nekim (poslodavcem, npr.)

Ukoliko se desi da vas udari auto dok idete na posao (ili u nekoj drugoj situaciji), nemojte da se ustručavate da pozovete policiju ili u krajnjem hitnu pomoć ako se radi o ozbiljnoj povredi, mada očekujte da se svejedno pojavi cirkus sa sirenama.
Američki stil.

Tek u slučaju kada se obave sve formalnosti i sanira povreda, možete da vidite tu priču oko osiguranja od lica koje je izazvalo nezgodu.

NAPOMENA: ako imate sulude ideje da se igrate sa ovim u smislu da namerno izazovete svoju nezgodu, onda ste stvarno idioti (prim. autoru).

 

Koji god da je slučaj u pitanju, opet ponavljamo pitanje sa početka – da li znate gde se nalazi vaša kartica osiguranja?

 

 

vbr_1

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije