NOVOSAĐANKA U ČIKAGU

Šta morate da vidite ako dođete u Čikago?

Šta morate da vidite ako dođete u Čikago?

Možda sam malo pristrasna, ali od svih gradova koje sam obišla u Americi, meni je Čikago i dalje broj 1. Ovo su moje preporuke šta obavezno da posetite ako dođete u ovaj grad:

 

SKY DECK

Poznatiji još i kao Sears Tower ili Willis Tower, Sky Deck bi obavezno trebao da se nađe na vašoj listi. Ovo je zapravo zgrada od 108 spratova, sa observatorijumom na 103. Spratu. Ulaznica je oko $25, i vikendom je uglavnom gužva, tako da preporučujem da obezbedite kartu na vreme.

Najbolji deo su 4 staklena “prozora” koja su izbačena i koja imaju providno dno, pa su fotke neverovatne. Ovo je druga najviša zgrada u Americi i 14. u svetu, sudeći po Wikipediji.

 

MILLENNIUM PARK

86a184_fe54013d53c049db94069c50eb36bded~mv2_d_2448_2448_s_4_2-2

Ovo je mnogo više od parka! Millennium Park je jedan od zaštitnih znakova Čikaga. Ovde je čuveni Chicago Bean, tu je muzej Savremene umetnosti, moderne izložbe, koncerti, šetalište, zimi klizalište i još mnogo toga.

 

ROOFTOPS

Rooftopovi su veoma popularni u Čikagu, i odlični su za odmor, kafu, ručak i neverovatan pogled. Moja preporuka je da odete u Trumpov hotel, gde možete popiti koktel i uživati u pogledu na reku, zatim London House, koji je preko puta Trumpa i svakako John Hancock koji je odličan za zimsku varijantu, s obzirom da je za razliku od prethodna dva, na zatvorenom.

 

NAVY PIER

86a184_fbfc7d17a14d4aac997ac2a3e5d56e30~mv2_d_3264_2448_s_4_2-2

Moje omiljeno mesto! Šetnja uz jezero Michigan, koje je OGROMNO, vožnja na “točku” i predivan pogled, kafići, restorani, vatrometi uveče, zabava za ceo dan!

 

SRPSKA MESTA

E ovo samo ako ostajete u Americi. Ako ne ostajete, neće vam baš nedostajati, ali posle 6 meseci, dobro dođu burek i sarma. Ima nekoliko naših mesta u Čikagu, odnosno malo izvan grada, o kojima će biti više reči u narednim tekstovima na blogu Novosadjanka u Chicagu.

 

CHICAGO RIVER

86a184_c15b7c45e76e421da1ee43c210ae16f4~mv2-2

Obavezno se provozajte brodićem. Odaberite turu koja vas vodi kroz grad. Moćićete da vidite ceo downtown Čikaga iz brodića, čućete zanimljive priče, i upoznaćete grad iz malo drugačije perspektive.

Druga opcija je da prošetate duž reke, skroz do Michigan Avenije, koja je glavna ulica u Čikagu i gde su svi butici, restorani, i samo srce grada.

 

MUZEJ

Čikago je grad koji zaista ima šta da vam ponudi kada govorimo o muzejima. Nemojte da propustite da posetite Field Museum gde je sniman film Indiana Jones i slikate se sa T-rex-om, jedinim dinosaurusom u prirodnoj veličini u svetu. Takođe, tu su i Planetarijum, The Art Institute of Chicago, Children’s Museum, Museum of Science and Industry i jos mnogi drugi.

 


Tekst je preuzet uz saglasnost autora, a ovaj i ostale sjajne tekstove u vezi Amerike (i stvari koje mnoge od vas interesuju) možete pročitati na Slađinom blogu >>> Novosadjanka u Chicagu 

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije