PISMO BOSANCA IZ AMERIKE

Iako nismo uspeli da pronađemo “izvesnog Ibru”, koji je Pismom iz Amerike najavio kako ipak neće doći u posetu svojoj familiji, sa vama ipak delimo ovaj tekst koji je prethodnih dana “zapalio društvene mreže”.
tvene mreže”.Iako nismo uspeli da pronađemo “izvesnog Ibru”, koji je Pismom iz Amerike najavio kako ipak neće doći u posetu svojoj familiji, sa vama ipak delimo ovaj tekst koji je prethodnih dana “zapalio druš Pa dok internet svakoga dana sve više gori od zapaljivog sadržaja, naša ideja je da istražimo jedan zanimljiv fenomen koji se dešava studenima tokom boravka u Americi – u kakvoj meri se naš jezik menja i prilagođava kada u drugoj zemlji provedemo duži period? A kako se kasnije, po povratku kući, borimo sa anglicizmima i kako naša porodica, društvo i ostali reaguju ako nam se slučajno izmakne neka reč koju smo lako usvojili i na koju smo se adaptirali u Americi?   Enivej, pročitajte tekst do kraja:   “Dragi naši, Ne možemo još da konfirmujemo naš dolazak ovog ljeta, ali kako sada stvari stoje, izgleda da ćemo morati kanselovati tikete koje smo bukirali, jer nas ubi morgidž za taun haus što smo kupili. Doduše, za tikete imamo, ali ne možemo skupiti za prezente svima vama, dajdži i ostaloj familiji. A, jebi ga, bez toga ne ide da dolazimo, jer nećemo da nas smatraju za nekakve pankove, kao što su pričali za Seju i njegove kad su svojima donijeli po 100 dolara, kako su fukara i kako ništa nisu uradili u Kanadi. Mi tako nećemo. Jal’ dolazimo kô hadžije jal’ nikako. Zato smo se i dogovorili da sejvujemo što možemo više i da sve odložimo za sljedeći vekejšn. Inače, mi živimo dosta dobro. Ja radim ful tajm i još dva part tajma, a Razija je našla i treći part tajm preko vikenda, ali smo dobro uskladili šihte pa možemo da se viđamo svakog drugog vika. Možda je to malo nezgodno za Džesiku, ali njoj plaćamo dej ker poslije škole, a odatle je uzima bejbisiterka i dovodi kući na spavanje. Ona, iako je mala, konta da mi voliko radimo za njeno dobro i da ovako mora sve dok ne otplatimo morgidž. Svaki fri tajm koristimo da budemo sa njom, pa smo je tako last samer (ili to bješe pretprošlog?) vodili cijeli dan na Grejt Lejks. Kupili smo joj i hot-dog i ajskrim i od tada stalno svima priča kako joj je bilo bjutiful. Ja imam dosta posla oko taun hausa – katujem travu, čistim atik i nekako ugrabim par sati dnevno da sređujem bejsment jer hoćemo da ga rentamo i tako povećamo inkam. Kao što vidite, da je lako – nije, ali kad je čovjek hard vorker i kad dobro isplanira skedžual, može na sve stići. Ja sam lijepo dotjerao liniju na 130 paunda, pa se neki naši kokuzi odavde šegače da sam se osušio zato što puno radim i spavam samo četir’ sata, ali to je samo zato što su oni dželos na mene, a i ne znaju da ja uvijek ugrabim bar 45 minuta slipa u sabveju. Čovjeku više i ne treba, a i to je a i to je samo prvih 25-30 godina, dok ne otplatimo Morgidž prvih 20-30 godina. Poslije cemo svi da uzivamo. Pozdravlja vas vas brat Ibro iz Usa.”     BONUS Gostovanje poznatog internet “influensera” i preduzetnika, Petra Vacića, u jednoj emisiji u Srbiji:

    vbr_1

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije