ŠTA RADITI U DC-iju treći deo

NASTAVAK SA DRUGE STRANE
NASTAVAK SA DRUGE STRANE   CHESAPEAKE AND OHIO CANAL
(C & O Canal)
Credits | National Parks

Credits | National Parks

Na skoro 4km severo-zapadno od Vašington Spomenika, uz obalu reke Potomak, nalazi se 184 milje dugačak kanal, izgrađen sredinom 19. veka. 70-ih godina prošlog veka, Američka vlada ga uređuje, i pretvara u park. Od aktivnosti kojima možete da se bavite, pored šetnje ili vožnje bicikla, imate mogućnost i vožnje kanalom replikom brodića iz ranijih perioda. Obavezno pratite zvaničnu stranicu nacionalnih parkova za slučaj da postoje neki delovi koji su zatvoreni ili upozorenja da parkom lutaju rakuni koji su zaraženi nekom bolešću.   ARLINGTON NATIONAL CEMETERY Arlington_National_Cemetery Verovali ili ne, ali kada pređete reku, vi se ne nalazite samo u drugom gradu, već i u drugoj državi!
Kao lokacija koju mnogi preporučuju za obilazak, ubraja se i Nacionalno groblje u Arlingtonu.
Sam grad turistima najviše pruža, u smislu stvari za videti, uz obalu reke Potomak.
Nedaleko od groblja se nalazi i čuveni spomenik Iwo Jima, nastao po uzoru na fotografiju iz Drugog Svetskog rata, kada su Američke snage porazile Japance u borbi za dva ostrva u Pacifiku, Ajvo Džima.   ĐIR PO GRADU capital-bike-share Na nekoliko lokacija u gradu postoje “stanice” na kojima su parkirani bicikli.
Veoma lako možete da ih iznajmite, vozite se, a potom ih ostavite na bilo kojoj sledećoj stanici, za to predviđenoj.
Dnevna “karta” košta 8 dolara i fora je da do sledeće stanice stignete u narednih 30 minuta, pa tako nastavite dalje.
Koncept je relativno nov, i zove se Capital Bikeshare.
ps. Mnogo im je kul slogan na naslovnoj strani sajta!   KLOPA – NIŠTA BEZ DOMAĆE… burger-ambar
Ranije je u DC-iju bilo restorana balkanske kuhinje, ali su o jednom Američki mediji više puta pisali! Taj jedan se nalazi na čak dve lokacije!
Jedna lokacija je u DC-iju, druga u Clarendonu-u (Arlington). U pitanju je restoran Ambar.
Na sajtu imaju čak i formu za zaposlenje, pa ako imate iskustva iz ugostiteljstva, give it a shot. Evo još nekih slika da ogladnite
Credits | Yelp, photos page of Ambar

Credits | Yelp, photos page of Ambar

  DOPAO VAM SE TEKST?
PODELITE SA VAŠIM PRIJATELJIMA, A RODITELJI KOJI NAS ČITATE – SA VAŠIM KLINCIMA KOJI SU U DC-iju ????  

vbr_1

 

3/3


Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije