ŠTA RADITI U DC-iju

Prošetaćemo glavnim gradom Amerike. Kao što znate, Vašington je dom predsednika zemlje, sedište odbrambrenih snaga i mesto koje su obeležili znajačni događaji iz Američke istorije.

Prošetaćemo glavnim gradom Amerike. Kao što znate, Vašington je dom predsednika zemlje, sedište odbrambrenih snaga i mesto koje su obeležili znajačni događaji iz Američke istorije.

Verovatno niste znali da je Vašington izgrađen na močvarnom području, ali sve o tome zašto je baš tu podignut grad i ostalim “misticizovanim” delovima Američke istorije, pročitajte u knjizi Dena Brauna “Izgubljeni simbol”.

Sada je važno da znate da Vam nije potrebno mnogo truda da se snađete, jer se sve znamenitosti nalaze relativno blizu jedna drugoj. Ako planirate samo obilazak, ne treba vam više od dva dana.

 

DOLAZAK U VAŠINGTON

Ako dolazite autobusom, stanica se nalazi blizu Union Station, glavne železničke stanice.

Ako dolazite avionom, potražite adrese aerodroma koje smo objavili u tekstu Priprema za putovanje po Americi, a odatle detaljna upustva kako od/do aerodroma. Ako vas pak mrzi da otvarate nove linkove, onda se raspitajte na aerodromu, ili potražite neki shuttle bus ili javni prevoz koji će vas odvesti do lokacija odakle dalje možete metroom ili peške.

PREUZMITE MAPU (klik na sliku) ili pokušajte sa nekim od saveta koje smo pisali u tekstu APLIKACIJE KOJE MI KORISTIMO NA PUTOVANJIMA

map-of-dc

 

NATIONAL MALL AND MEMORIAL PARKS

Ovo mesto je odlična početna tačka za svakoga ko se prvi put nađe u gradu iz jednog jedinog razloga – 80% atrakcija se nalazi ovde!

U pitanju je parče zelenila koje se prostire između Kapitola i Spomenika Vašingtonu. U istoj ravni, a na samom kraju uz obalu reke, nalazi se Lincoln Memorial. Park je otvoren 24h.

Od značajnijih muzeja i spomenika, izdvajamo pomenute Lincoln Memorial i Washington Monument*, Smithsonian Castle, National Museum of American History, National Gallery of Art, i naravno US Capitol.

Na sledećoj adresi možete preuzeti aplikaciju “National Mall app” za vaše mobilne telefone.
Podržani su Android i iOS.

 

*Washington Monument je zatvoren do proleća 2019.!

 

vbr_1

 


NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI 1/3

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije