ŠTA RADITI U NJUJORKU 2

NASTAVAK SA PRETHODNE STRANE

NASTAVAK SA PRETHODNE STRANE

 

LOKACIJE PO GRADU

Najpoznatiji je Times Square, a njemu blizu se nalaze Port Authority Bus Terminal i pomenuti Bryant Park. Takođe i Grand Central Terminal, mesto čestih filmskih scena, zatim Columbus Circle, blizu kojeg se nalazi i jedan od ulaza u Central Park. Greenwich Village, Hells Kitchen, Wall Street, Chinatown, Little Italy, Tribeca, SOHO (SOuth of HOuston Street), su samo neka od zvučnijih lokacija po Menhetnu koja znamo iz filmova i serija.

Kada već pominjemo filmove i serije, upitom u pretraživačima: “location where /movie or sitcom title/ was filmed”, dobićete brdo sajtova sa adresama i fotografijama zgrada, kafića, pekara i sl. Ubedljivo najviše upita se postavlja za serije Sex and the City i Friends. Od skoro je sve veća zainteresovanost za lokacije iz serija Gossip Girl i Mad Men, zahvaljujući popularnosti istih.

SexAndTheCity_CNT_21apr10_rex_b

MOSTOVI

Ponavljajte brzo: “Blok brate, Bruklin brate, blok je brate zakon, kakav brate, Bruklin brate, blok je brate zakon”. Šalu na stranu, najpoznatiji i najposećeniji most je Brooklyn Bridge. Postoji staza za pešake i staza za bicikliste, ali je toliko ljudi na njima da se svi kreću kako mogu i žele. Imate blizu i Manhattan Bridge, koji ima zanimljiv prilaz.

brooklyn_bridge_540_0

MUZEJI

Sumnjamo da će vam od svega što možete da posetite u Njujorku muzeji biti prioritet, međutim, budite sigurni da se neke od najlepših svetskih postavki nalaze upravo u ovom gradu. Pred Vama je veliki izbor, vodite se zato vašim interesovanjima. Najpoznatiji su Guggenheim, Metropolitan Museum of Art, American Museum of Natural History i Museum of Modern Art. Na sledećoj adresi možete pronaći spisak onih muzeja kod kojih je ulaz besplatan. Primetićete da su neki otvoreni svaki dan za dž, a neki vikendom. A na ovoj adresi pogledajte kada je koji muzej besplatan po danima/satima .

 

vbr_1

 


PREĐI NA TREĆU STRANU 2/3

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije