ŠTA RADITI U NJUJORKU

Mesto odakle sve počinje, i mesto gde se sve završava. Mnogima od Vas. Hajde da zajedno “prošetamo” gradom. Prva stvar koju po dolasku možete da uradite je da se raspitate gde možete da dobijete mapu grada i metro linija. Ostalo je lako.

Mesto odakle sve počinje, i mesto gde se sve završava. Mnogima od Vas. Hajde da zajedno “prošetamo” gradom. Prva stvar koju po dolasku možete da uradite je da se raspitate gde možete da dobijete mapu grada i metro linija. Ostalo je lako.

BUDITE U TOKU

Oficijalna stranica dešavanja u Njujorku: NYC GO.

NYC_Tourism_Campaign

POGLED SA VISINE

Imate izbor između dve najatraktivnije lokacije: Empire State Building i Rockefeller Center. Rokfeler Centar, koji se još zove i Top of the Rock, prema mišljenju autora je mnogo bolji izbor, jer Vam se pruža pogled na ceo Central Park. Sa druge strane, Empajer Stejt Bilding navodno nudi mogućnost doplate za 102. sprat, gde je manja gužva, a atmosfera “intimnija”. Preporuka je da dođete pred zalazak sunca, jer tako možete da vidite kako grad izgleda u oba doba dana. Karte kupite preko interneta, pre svega, da izbegnete gužve na blagajnama kod ulaza.

topoftherock

PARKOVI

Central Park ima dva velika i tri manja jezera, kao i mnogo spomenika. Pronađite plan parka i izdvojite par sati. Bryant Park je takođe lep i nalazi se u samom srcu Menhetna. Imate i Riverside park, odakle se pruža divan pogled prema Nju Džerziju. Washington Square Park je takođe zanimljiv za šetnju i nalazi se blizu popularnog Greenwich Village-a. Jako lep je i Brooklyn Bridge Park koji se nalazi u Bruklinu i do kojeg dolazite prelaskom istoimenog mosta. Odatle je možda najlepši pogled na takozvani Manhattan Skyline, odnosno liniju oblakodera.

Još jedan lep pogled na oblakodere je sa broda koji vozi do Statue of Liberty, odnosno kipa Slobode na putu za Liberty Island. Karte za brod možete kupiti na ovoj adresi: http://www.statuecruises.com/. Polasci su u blizini Battery Park-a, na najjužnijoj tački Menhetna. Povedite računa o vremenu, s obzirom da će od 4. septembra poslednji brodovi  polaziti u 17h sa ostrva prema gradu!

 

vbr_1

 


PREĐI NA DRUGU STRANU 1/3

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije