SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O INTERNSHIP PROGRAMU

Studenti koji su predhodno bili na SWT programu su ujedno i oni koji se najlakše odlučuju za Internship program. Na taj način su već upoznati sa celim protokolom i životom u Americi.
Studenti koji su predhodno bili na SWT programu su ujedno i oni koji se najlakše odlučuju za Internship program. Na taj način su već upoznati sa celim protokolom i životom u Americi. Pitanja koja svakodnevno dobijamo, kako mi, tako i ostale agencije koje nude Internship program, su sledeća: Šta je Internship program? Koliko dugo traje? Da li smem da radim drugi posao? Koja je cena programa? Da li se kvalifikujem za program?  

OSNOVNE INFORMACIJE

Internship program je J1 program koji omogućava studentima završne godine fakulteta, studentima koji su diplomirali (ne duže od godinu dana) i studentima master studija, usavršavanje u njihovoj profesionalnoj oblasti u Americi. Program je u trajanju od 6 do 12 meseci.
Ako student dobije Internship u trajanju od 9 meseci u mogućnosti je da ga produži za jos 3 sa drugim poslodavcem. Iz našeg iskustva, ovo je program koji zahteva vašu punu spremnost i zrelost odluke odlaska u US na npr. godinu dana. Posao vezan za vašu struku više nije summer job, već je usavršavanje i nadogradnja svega onoga što ste učili četiri godine. Svaki student zajedno sa svojim DS2019 dobija i Training plan, DS7002, u kojem je detaljno opisan rad studenta, na kojim pozicijama, u kolikom vremenskom periodu i sa kojom satnicom. Drugi posao nije dozvoljen na ovom programu! Što se tiče cene programa, ona je viša od cene SWT programa i sve agencije uglavnom imaju izražene cene na svojim veb sajtovima.  

PROCEDURA PRIJAVE

U slučaju da student odluči da aplicira na Internship program procedura je sledeca: 1. Prijava, koju student popunjava sam ili uz pomoc agencije.
Uz prijavu je potrebana slika, kopija pasoša, cover letter i pismo od prethodnog sponzora, ako je student učestvovao na SWT programu. 2.Inicijalni intervju sa Sponzorskom agencijom. 3.Ulazak u program. 4. Prikupljanje dokumentacije. 5. Intervju sa poslodavcem. 6. Prihvatanje posla. 7. Prikupljanje dokumentacije. 8. Potpisivanje Training plana. 9. Zakazivanje intervjua u Ambasadi. Napomena: protokol može da varira od agencije do agencije i spozora, ali unazad navedeno je neki standard.   Prolaznost u Ambasadi je za našu agenciju i vezano za Internship program bila i nadam se da će ostati 100%. Studenti koji idu na ovaj program imaju jasan cilj – žele da utabaju put svoje karijere i jasno im je da im se pruža šansa koju ne smeju da propuste. Godinu dana iskustva u vašoj profesiji van zemlje u CV-iju će vam dati “competitive edge”, što bi rekli Amerikanci, i izdvojiti vas od drugih kandidata za željeni posao. Agencije koje se bave ovim poslom u Srbiji i širom sveta, mogu slobodno da tvrdim da uživaju u svom poslu. Za nas nema veće nagrade da pomognemo mladim ljudima u njihovim profesionalnim željama i da ih uputimo i ispratimo na pravi put.   POGLEDAJTE VIDEO I GALERIJU SA FOTOGRAFIJAMA PRETHODNIH UČESNIKA INTERNSHIP PROGRAMA

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije