TOP 10 PLAŽA U AMERICI

Prema ocenama posetilaca popularnog putničkog sajta TripAdvisor, od 10 najboljih plaža u Americi u 2017. godini, čak 7 se nalazi na Floridi, dve na Havajima, a nikada nećete pogoditi gde se nalazi poslednja ????
Prema ocenama posetilaca popularnog putničkog sajta TripAdvisor, od 10 najboljih plaža u Americi u 2017. godini, čak 7 se nalazi na Floridi, dve na Havajima, a nikada nećete pogoditi gde se nalazi poslednja ???? Pa da pogledamo koje su to plaže i kako možete da dođete do njih:  

#1 SIESTA BEACH, FLORIDA


siesta_beach_fl

Siesta Beach | Credits: siestakey.com


Nadomak gradića Sarasota, na levoj obali Floride unutar Meksičkog zaliva, svega sat vremena od Tampe, a dva sata od Kisimija (gradića u čijoj blizini se nalazi najveći broj različitih zabavnih parkova u Americi), nalazi se mesto koje se zove Siesta Ki (Siesta Key) i u 2017. godini su vlasnici jedne lepe titule – imaju najlepšu plažu u Americi! Ako ste mislili da su beli pesak i tirkizno plava voda rezervisani samo za Bahame, Kubu ili neku drugu Karipsku destinaciju, prevarili ste se! I u Americi možete da umočite guze u takvoj vodi, ostavite brojne tragove vaših stopala na predivnom pesku, uživate u modrim zalazcima sunca i napravite prejake #nofilter fotke za Instagram, vaše roditelje i prijatelje.  

#2 KA’ANAPALI BEACH, MAUI, HAWAII


Ka’anapali Beach, Maui

Ka’anapali Beach, Maui


Svega 6 sati leta avionom iz kontinentalnog dela Amerike (primer: Sijetl), i još sat vremena autom, deli vas od druge najlepše plaže u Americi prema ocenama posetilaca sajta Trip Advisor. Posetioci ovog sajta dodaju da su “atrakcije” te koje čine ovu plažu i lokaciju lepim, a među njima smo izdvojili mogućnost da vidite i plivate sa kornjačama, upravljate kanuom, ronite i sl. Zapadna obala Mauija je rezervisana za one sa malo dubljim džepom, a od ove godine agencija iz Srbije Student Adventures ima nekoliko studenata koji su izabrali da na Havajima i upravo na ovoj lokaciji provedu svoje Work and travel leto. Jedva čekamo da čujemo njihove utiske nakon programa ????  

#3 SAINT PETE BEACH, FLORIDA


Saint Pete Beach, Florida | Credits: Visit Florida

Saint Pete Beach, Florida | Credits: Visit Florida


Na sat vremena automobilom od prve najlepše plaže, Siesta Beach-a, u blizini grada St. Petersburg, imate još belog peska koji će vam pružiti osećaj kao da ste došli na neku Karipsku destinaciju, samo što ovde imate verovatno više mesta za izlazak i odmor od celog dana na suncu. Glavna ulica je Gulf Blvd (Bulevar).  

#4 CLEARWATER BEACH, FLORIDA


Clearwater Beach, Florida | Credits: Boston Herald

Clearwater Beach, Florida | Credits: Boston Herald


Zapadna obala Floride izgleda baš ostavlja utisak na posetioce koji svoje doživljaje prenose na putničke sajtove. Ovo je sada već treća plaža koja se praktično nadovezuje na Siesta i Saint Pete plaže. Od ove druge je udaljena 45 minuta vožnje automobilom. Ako ste razmišljali da propustite neku od Karipskih destinacija, ovde zaista možete da nađete adekvatnu zamenu, a veliki plus je to što ste na “poznatoj” teritoriji, pa uglavnom znate šta da očekujete.  

#5 BEACH AT PANAMA CITY, FLORIDA


Beach at Panama City | Credits: Resort Collection

Beach at Panama City | Credits: Resort Collection


Sada idemo nešto severnije, bliže popularnoj destinaciji naših studenata koji provode svoje Work and travel leto na moru – Destinu. Na nepunih sat vremena vožnje automobilom od Destina, nalazi se gradić Panama City, i u njegovoj blizini istoimena plaža. Prema dostupnim fotografijama, i pogledom na mapu, ovu destinaciju izgleda “krase” brojni hotelski kompleksi, pa pored lepog mora i nemate bog zna šta ovde da radite.

#6 HOLLYWOOD BEACH, FLORIDA


Hollywood Beach, Florida | Credits: miamibrowardproperties

Hollywood Beach, Florida | Credits: miamibrowardproperties


Malo za promenu da vidimo i istočnu obalu Floride. Ovde se sada nalazimo u blizini jedne od najpopularnijih destinacije naših studenata nakon završetka radnog dela programa – Majamija. Nepunih sat vremena ste udaljeni od South Beach-a, a ako vas mrzi da vozite, imate Uber za nekih 25 – 35 dolara što nije veliki trošak ako vas ide više i ako želite da vidite nešto drugačije. A “drugačije” u odnosu na sve prethodno pomenute plaže na Floridi podrazumeva i više ljudi, više saobraćaja, više mesta za muvanje okolo, više gradske vreve.  

#7 PENSACOLA BEACH, FLORIDA


Pensacola Beach, Florida | Credits: Expedia

Pensacola Beach, Florida | Credits: Expedia


Vraćamo se ponovo do Destina i idemo još malo na zapad. Nemamo ništa posebno da dodamo što nismo već napisali. Fotografija je dovoljno reprezentativna da opiše šta vas ovde čeka. Posetioci TripAdvisor-a ističu kao prednost to što je ovde više lokalaca nego turista. Mi bi možda dodali relativnu blizinu Nju Orleansa ako ikoga od vas koji nas pratite put ovde dovede…  

#8 SAINT AUGUSTINE BEACH, FLORIDA


Saint Augustine Beach, Florida | Credits: St Augustine Real Estate Company

Saint Augustine Beach, Florida | Credits: St Augustine Real Estate Company


Gotovo sam sever istočne obale Floride, nedaleko od ruta I95 i 1, što posebno navodimo zbog onih koji budu želeli da naprave Roadtrip istočnom obalom. Malo je mesto u pitanju, a na fotografiji pravi primer kako Atlantik može da izgleda duž istočne obale u vreme kada budete putovali, dakle septembar i oktobar.  

#9 HANAUMA BAY NATURE PRESERVE, HONOLULU, HAWAII


Hanauma Bay Nature Preserve – Honolulu, Hawaii | Credits: Travel Mindset

Hanauma Bay Nature Preserve – Honolulu, Hawaii | Credits: Travel Mindset


Konačno da odmorimo malo od Floride i da se vratimo najvećoj želji svakoga od nas koji su ikada bili u Americi – Havajima! Sada smo u komšiluku jednog od najvećih gradova u Americi, Honoluluu, i na pola sata automobilom, ili malo više od sat vremena gradskim prevozom, stižemo do zaliva koji će vam za razliku od svih do sada navedenih plaža pružiti nešto drugačije – raznovrstan podvodni svet! Nas da pitate, ova plaža bi bila bolje plasirana na listi, a nadamo se da ćemo od sledeće godine imati i jednu našu sa vašim iskustvima sa putovanja ????  

#10 OCEAN CITY BEACH, OCEAN CITY, MARYLAND


Ocean City Beach – Ocean City, Maryland | Credits: Baltimore Magazine

Ocean City Beach – Ocean City, Maryland | Credits: Baltimore Magazine


I za kraj, nadaleko poznat i popularan na ovim prostorima – Ocean City! Ova letnja destinacija nije samo sinonim za dobru zaradu, raznovrsnu ponudu dodatnih poslova i veliki broj studenata koji ovde provode svako leto tokom programa, već je i popularna destinacija za beg iz gradova kao što su DC i Baltimor. Da li je plaža zaista među najlepšima u Americi, ostavljamo vama na procenu koji ste tamo ili planirate da idete. A iskustva naših studenata sa ovim mestom možete pročitati u tekstu – KAKAV JE OCEAN CITY.   NADAMO SE DA VAM SE DOPAO TEKST.
AKO BUDETE POSETILI NEKU OD PLAŽA SA SPISKA, ŠALJITE NAM FOTKICE ???? I NARAVNO, PODELITE SA VAŠIM DRUGARIMA <3

Drugi saveti

BOOKING I FAZONI

Više puta pominjan, kako u dosadašnjim savetima, tako i na našim društvenim mrežama, servis Booking može da bude vaš savršen saveznik u potrazi za povoljnim smeštajem. U nekoliko jednostavnih koraka, objasnićemo vam kako da i vi ovladate ovim servisom i kako da na vašim budućim putovanjima budete spremni da pronađete ono što vam najviše odgovara. Za primer smo izabrali mesto odakle sve počinje i gde se završava – Njujork

Opširnije